Wat leuk dat je interesse hebt om lid te worden van de Vechtse Roeivereniging Zuilen!

Als vereniging zijn we net gestart en dus op zoek naar nieuwe leden. Nieuwe leden zijn cruciaal en samen een fijne vereniging te maken. Als lid van VRVZ kan je 'onbeperkt' roeien op de Vecht en ben je onderdeel van een gezellige club mensen. 
Als je wilt kun je ook meehelpen met het opbouwen van de club. Zo kan de loods bijvoorbeeld wel wat aandacht gebruiken.

Wat kan je van ons verwachten?

Bij VRVZ mag je als lid gebruiken maken van onze volledige vloot. Samen met de andere leden stem je af wanneer je met welke boot weggaat. Als het weer het toelaat kun je zelf op pad.

Heb je nog geen roeiervaring, dan is het belangrijk dat je eerst de beginnerscursus volgt. Na het 'slagen' van de beginnerscursus mag ook jij lekker op pad. 

Heb je wel roeiervaring dan wordt in overleg besloten of je direct zelf op pad kan of dat een beginnerscursus toch aan te raden is. Dit gebeurt op een pragmatische en vriendelijke manier.

Onze vloot bestaat op dit moment uit de volgende gestuurde boten: 

  • 3 x C4
  • Wherry (2p x2 stuur)
  • 2x C2

In de loods staan twee ergometers, dus je kunt ook je conditie en techniek verbeteren op de kade. 

Gezellige en actieve vereniging

We zijn op dit moment met ongeveer 60 leden en groeien elke dag. Samen maken we het gezellig en bouwen we aan een mooie vereniging. Naast veel roeien kun je de vereniging ook helpen met jouw talenten. 

Beginnerscursus

Tijdens de beginnerscursus maak je kennis met het roeien. In een reeks van ongeveer 10 trainingen zul je geholpen worden om op een veilige manier te leren roeien en sturen in een C4. Een C4-roeiboot is een boot met kiel, 4 roeiers met 2 riemen (scullen) en een stuurman. Als je succesvol door de training komt (en tot nu toe lukt dat altijd), mag je daarna zelf lekker gebruik maken van de vloot van VRVZ.
Het roeien is net als autorijden en leer je dus door het te doen. De cursus zal naar verwachting in 16 maart 2024 weer starten en wordt (deels) uitbesteedt aan professionals. Zo zorgen we dat je in een vogelvlucht de basis van het roeien onder de knie krijgt.

Als je graag wilt starten in de beginnerscursus geef je dan alvast op. We zullen dan iedereen die interesse heeft getoond meenemen in de communicatie rondom de beginnerscursus.

Kosten lidmaatschap

Beginnerscursus        100euro* 

Contributie per jaar  280euro

*kosten beginnerscursus aftrekbaar van contributie, als je lid wordt.