Start Clinics 7/8 oktober

In het weekend van 7/8 oktober starten de clinics voor beginners. De Open Dag van 16 september heeft enthousiasme gebracht bij een flink aantal mensen. Zie ook foto's elders op de site. Voor inlichtingen over de clinics kunt u terecht via de contactlink.

Open dag 16 september 2023

Op 16 september wordt de volgende Open Dag georganiseerd. Zie voor uitgebreide informatie hiervoor en ook voor andere infomatie Nieuwsbrief nummer 3 (onder kopje Nieuwsbrieven)

Open dagen

U bent allemaal welkom op de 1ste open avond op donderdag 20 juli aanvang 19.00 uur. U kunt indrukken opdoen, vragen stellen en hopelijk zijn wij in staat een eerste planning te gaan over de aanvang van de roeiactiviteiten. De volgende open dag willen wij houden op zaterdag 12 augustus aanvang 14.00 tot 17.00 uur. Fortlaan 52 ( is verplaatst naar 16 september, zie Nieuwsbrief 3 en agenda).

Sleutel overhandigd

Vandaag 1 juni is door de eigenaar van de accommodatie de sleutel overhandigd van de roeiloods. Daarmee kan daadwerkelijk begonnen worden met het gebruiksklaar maken van de loods en het buitengebeuren. Wil je daarbij helpen, heel graag ,meld je dan  via de contactlink. Zoals nog steeds geldt :" vele handen maken het werk licht"

Nieuw logo

Het is natuurlijk pionieren en dan sta je open voor veranderingen. Er is een nieuw logo. Basis voor het logo is het wapen van Zuilen, waar als variant daarop nu links een vrouw en rechts een man met  ieder een riem zichtbaar zijn.

Eerste Nieuwsbrief  verzonden

Gisteren, 22 mei is de eerste Nieuwsbrief verzonden naar de belangstellenden en leden. Daarin ook een verslag van de Voorlichtingsavond op 22 mei. De volledige tekst staat onder het hoof "Nieuwsbrieven"

Voorlichtingsavond

Kom op de voorlichtingsavond op 17 mei 2023, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur in het Buurthuis Beatrix: geef u op via de Contactbutton of bij secretaris Ruud van Ginkel r.van.ginkel@hetnet.nl

Het buurthuis Beatrix, onderdeel van het Vorstelijk complex, is gevestigd Prinses Beatrixlaan 2 in Utrecht.

Hieronder staat nagenoeg de gehele tekst van het persbericht:

Voorlichtingsavond ‘Roeien op de Vecht’ de wens van ruim een eeuw gaat in vervulling.

Voor zover dat kan, en het blijkt dat het kan, staan de oevers van de Vecht in het gebied Zuilen in de spotlights van het stadsbeleid. Utrecht heeft de ambitie waar dat kan een natuur- en parkachtig gebied aan de oevers van de Vecht te creëren waar ruimte is voor bijzondere flora en fauna waar de bewoners fysiek actief kunnen zijn en tevens de cultuurgeschiedenis kunnen ervaren.

Dat staat o.a. beschreven in de nota Ruimtelijke Structuur Utrecht (RSU 2040). Dat dit de belangstelling heeft gewekt van actieve roeiers moge blijken uit hun aanwezigheid bij de informatieavonden die sinds februari 2022 werden gehouden. De Vecht een rivier al een kleine 3000 jaar stromend gaat voor de Vechtse Roeivereniging Zuilen (VRV Zuilen) een actieve rol spelen waarmee een sportieve droom in vervulling gaat. En het past naadloos aan de recente nota ‘Visie Stadswater Utrecht’. Sportievelingen van Utrecht ‘Het kwartje is gevallen’.

VRV Zuilen opgericht op 23 maart 2023 heeft een geschikte locatie gevonden aan de Fortlaan 52 gelegen naast Scheepswerf De Klop. Binnenkort kan vanuit deze basis geroeid gaan worden op de Vecht. Welke mogelijkheden er zijn wordt uitgelegd op deze voorlichtingsavond. Uitgelegd wordt waarom ‘Roeien de beste levensverzekering is die er bestaat’. Het is goedkoop en het betaalt zich in het fit blijven gelijk uit. En over rendement gesproken ‘je hebt meer aan een rendement van extra levensjaren dan aan wat rendement op een spaarsaldo’. Dat weten oud Olympisch Kampioenen als geen ander. Jan Wienese (OS 1968), Nico Rienks (1988/1996) met Henk Jan Zwolle (OS 1996), Tessa Apppeldoorn (OS 2000 en voormalig Sportvrouw Utrecht) hebben zich inmiddels als lid aangemeld. Immers roeien op de historische en tot de verbeelding sprekende Vecht komt neer op ontspannen verpozen. 

Daarnaast wordt u meegenomen in de geschiedenis van het Utrechtse en Vechtse Roeien

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb